הורים רבים מוצאים את עצמם לא אחת בצמתים צפופי בעיות, אין הם יכולים לראות את אור המחר מרוב קשיים, הם משוכנעים לעיתים כי אין מחר. הכל חייב להיפתר כאן ועכשיו שאם לא כן, חייהם אינם חיים וכל משוש נפשם נידון לחידלון עולמים. . .
הייאוש קונה לו שביתה בדלת אמותיהם ומבצרם מתפקד כמתחם בנוי ובלתי ממומש לחלוטין במרבית יעדיו. חדריו שוממים וחלונותיו אפופי שכבת אבק המונעת מאור השמש לחדור אל בין כתליו.
אדם הרואה את כל העולם מבעד למחצית הכוס הריקה יראה תמיד את השלילי שבכל דבר, אנחותיו יבקעו רקיעים על לא דבר. אדם זה, יעשה את עשייותיו כמצות אנשים מלומדה וללא כל רוח חיות ראויה ותקינה.
הילדים הם למעשה כמראה וכל התנהגות ההורים משתקפת בהם כבבואה בסדר גודל של אחד על אחד.
בית המתפקד כצומת פקוק ובלתי עביר נוטל מן הילדים הגדלים בו את כל מנת החמצן לה הם כה זקוקים לשם צמיחה והתפתחות ראויה.
ההוראה שאנו מפיקים מפרשת השבוע היא: “לך לך” לעולם אל תעמוד במקום אחד, תתמיד ותתקדם. הכנס בהרגלי היום יום שלך את פן ההתקדמות והחדשנות הבלתי פוסקת. הוסף בכל דבר עוד מימד מעמיק של חשיבה ועשייה ערכית.
הראה לילדיך כי אתה אינך סתם כך שמח כי כתוב כך, אלא הראה להם כי השמחה והאופטימיות הינם תוצר נגזר ובלתי נפרד של דרך חיים. תן להם להבין כי גם כשהצומת פקוק ישנן דרכים רבות כדי להיחלץ.
כשמסתכלים על מחצית הכוס המלאה העולם כולו נראה באור שונה. על מחצית הכוס המלאה מסתכלים מלמטה כלפי מעלה כשבדרך ממילא מתקיים בנו אז הפסוק “שאו מרום עיניכם וראו מי ברא אלה” ההסתכלות בזווית הנכונה על הקורה בעולם, היא זו המעצימה את כוחות הנפש שלנו ובונה עבורנו את הכוחות הדרושים לשם התמודדות נכונה עם כל קושי.
חשוב לא פחות שנזכור, כל קושי בחיינו הוא נגזר של הפרשנות אותה אנו מעניקים למאורעות ולהתרחשויות בהם אנו פוגשים במהלך מרוץ החיים.
ילד הגדל בבית אותו מנווטים שני קברניטים ראויים לשמם, יגיע אל חוף מבטחים ויידע בעצמו להוביל ולהעצים את הערך של “לך לך”.
|
יצחק ריבקין הוא יועץ חינוכי בעל ניסיון רב, הניחן ביכולת אבחוןאינטואיטיבי. מחבר הספר ’לאהוב ולחנך’. ידיו רב לו במתן פתרונות חינוכיים בכל הקשור לחינוך |