חיים אמיתיים

מחקר ופיתוח מסוג זה יוכל להציל את חייהם של מיליוני אנשים, ועתיד הרפואה והאנושות כולה יכול להשתנות באופן הכי דרסטי כתוצאה ממחקרים אלו.

“ההלכה היהודית מעודדת שימוש בתאי-גזע עובריים לצרכי ריפוי”. כך הבהיר פרופסור שטיינברג, חתן פרס ישראל, מחבר האנציקלופדיה למדע ולהלכה. הדברים נאמרו בהרצאה אותה נשא באוניברסיטת בר-אילן, לרגל קבלת התואר “דוקטור של כבוד”. גישה זו תורמת לכך שישראל עומדת בחזית המדעית בנושא, וכמה מהתגליות המדעיות הגדולות בתחום התרחשו במעבדותיה.

הפוטנציאל הטמון בחקר תאי-הגזע לריפוי מחלות ופציעות קשות הוא עצום. תא-גזע הוא תא ראשיתי שטרם התמיין ועדיין לא נהפך להיות תא מסוג מסוים דוקא. אם נצליח להבין את המנגנון שאומר לתא-גזע לאיזה תא להפוך, נוכל לכוון ייצור תאים מכל סוג שהוא: תאי שריר לב, לריפוי נזקים שלאחר אוטם שריר הלב; תאי מוח, לריפוי נזקי שבץ מוחי או כל פגיעה אחרת במוח (כולל אבדן תאים הנובע ממחלות מוח כרוניות מתקדמות, כאלצהיימר); תאי לבלב שמייצרים אינסולין; תאי ריאות שיודעים “לנשום”, ועוד.

ברור שמחקר ופיתוח מסוג זה יוכל להציל את חייהם של מיליוני אנשים, וכי עתיד הרפואה והאנושות כולה יכול להשתנות באופן הכי דרסטי כתוצאה ממחקרים אלו.

התורה נקראת תורת-חיים, משום שהיא מעודדת חיים ומעניקה להם את המשמעות שהופכת אותם לחיים ראויים לשמם גם במובן הערכי. נושא תאי-הגזע הוא דוגמא הולמת לכך שאך ורק תורת ישראל, הנקראת “תורת האמת”, משכילה להבין מהיכן נובעים החיים ומכוונת לטפל בהם ולקדם אותם כראוי (בניגוד לאסלם ולנצרות, שאינן מעודדות שימוש בתאי-גזע עובריים).

“הקרבת” כמה מצבורי תאים, שהנם חסרי משמעות לגמרי מבחינת “נשמה” וחיים אמיתיים – כמתברר מידיעה עמוקה ואמיתית של הנושא – בעבור התועלת שעשויה לצמוח מכך למיליוני בני אדם, היא דוגמא לאמיתותה של תורת-ישראל ושלה בלבד, לעומת בליל אמונות-ההבל המגששות באפלה וסוחפות את מאמיניהן לטעויות פאטאליות.

ותורה זו מבשרת לנו כי בקרוב מאוד נזכה לגלות את מקור החיים, זה המעניק לחיים את חייהם. בתוך נשמותינו וגופותינו כאחד יאיר גילוי אלוקי כביר, שיוביל למצב הפיזי והתודעתי הידוע בשם ‘גאולה אמיתית ושלמה’. אז, כחלק מהגאולה, יגלה ויפתח הגוף הפיזי את יכולתו הגנוזה הפנטסטית להתחדש לחלוטין (רגנרציה מושלמת), ולחיות חיים נצחיים. ופרט שחשוב במיוחד לנו, החיים בדור הנוכחי – אנו נעבור אל מצב זה כמו שאנחנו, מבלי שנצטרך למות לפני כן. ובלשונו של הרבי מליובאוויטש: “בלי הפסק בינתיים”.

התוכן באדיבות:
‘הגאולה מעניין ועכשווי’
© כל הזכויות שמורות

מערכת האתר

השאירו תגובה