“לא אוהבת את החברים של בעלי!”

"אשתי לא מרשה לי להיפגש עם חברים…" או "בעלי לא אוהב את חברה שלי". אלו תלונות שאנו שומעים לא פעם. מדוע הקשרים עם החברים, שעד החתונה היו לרוב פשוטים וטבעיים, הופכים להיות מורכבים ומחושבים?

 

"אשתי לא מרשה לי להיפגש עם חברים…" או "בעלי לא אוהב את חברה שלי". אלו תלונות שאנו שומעים לא פעם. מדוע הקשרים עם החברים, שעד החתונה היו לרוב פשוטים וטבעיים, הופכים להיות מורכבים ומחושבים?

חבר טוב, כמו שאמרו חז"ל, זהו דבר חשוב ונפלא. עד כדי כך שנכתב במסכת אבות: "קנה לך חבר". תתאמץ ותשקיע, על מנת לזכות בחבר. במאמר אחר, אף הרחבתי את התועלת והחשיבות שביצירת חברויות טובות.
 
עם זאת, אנו רואים כי בתוך חיי נישואין, חברים הם לא תמיד דבר כל כך פשוט. למשל, איש שלא מאפשר לאשתו לשוחח עם חברות, או אישה שאומרת לבעלה עם מי להיות בקשר ועם מי לא… מדוע נושא זה הופך להיות מסובך לאחר החתונה?
 
להרגיש מקום ראשון!
 
הדבר המרכזי שחשוב לציין בהקשר לכך, הוא הצורך של אישה להרגיש שהיא הכי חשובה לבעלה. לאישה (לרובן, לפחות), לא קל לחוש שבעלה קשור לאנשים אחרים יותר מאשר אליה. לכן, כאשר ישנה מציאות שבה הבעל מרבה לצאת עם חברים, או אפילו לא מרבה, אלא כשהוא כבר כן יוצא, הוא עושה זאת מתוך התלהבות גדולה, היא עלולה להתחיל לקנא… למשל:  "עם החברים שלך יותר כיף לך מאשר איתי? למה אתה לא מתלהב ככה גם כשאתה יוצא איתי?"
 
אותו קושי עלול לצוץ גם במקרה ההפוך. כאשר בן הזוג מרגיש שאשתו משקיעה בחברותיה, אך בו- לא. או למשל, כשהוא מבחין שאשתו משוחחת רבות עם חברותיה בטלפון, אבל איתו היא בקושי מוצאת זמן לשיחה. או כשהוא מזהה שעם החברות היא צוחקת ונחמדה, אך כלפיו היא חמוצה וחסרת סבלנות.
 
במצבים אלו, באופן טבעי עלולים להתעורר כעסים או מחלוקות סביב נושא החברויות.
 
הפתרון המרכזי למורכבות זו, הוא לנסות ולהעניק את התחושה שהחברות אינה באה על חשבון הזוגיות. להפך. לתת את ההרגשה שהחברות מחזקת ונותנת לנו כוחות נוספים להשקיע בזוגיות.
איך עושים זאת?
 
למשל, כאשר אנו חוזרים הביתה לאחר בילוי עם חברים, העניין המרכזי יהיה, הצורה וההרגשה שבה אנו חוזרים אל בן או בת הזוג שמחכים לנו בבית. האם אנו חוזרים מחויכים, סבלניים, מאירי פנים ואוהבים יותר? או האם אנו חוזרים חסרי סבלנות ומסוגרים?
באופן כללי ככל שנחזור הביתה ונשדר הרגשה טובה כלפי בן/בת הזוג, נציע עזרה, נהייה נחמדים ונעימים, כך יגדלו הסיכויים שהוא דווקא יפרגן על כך. ואפילו ישמח שזה מחזק לנו את הכוחות. באופן כזה, כשבן או בת הזוג מרגישים שהמפגש עם החברים, אינו בא על חשבונם, אלא להפך, כשאנו משדרים שזה רק מחזק את הקרבה יחד, כך נרוויח גם את המפגש עם החברים, וגם זוגיות חיובית ושמחה יותר.
 
קושי נוסף שעלול לצוץ בהקשר לכך, הוא עניין השיתוף.
אישה פעמים רבות רוצה לדעת בדיוק מה היה לבעלה. עם מי הוא דיבר, ועל מה. (ופעמים היא גם רוצה לוודא שלא דיברו עליה). לרוב, צורך זה נובע מהתוך רצון להרגיש שותפה וחשובה עבורו. עם זאת, גברים לא תמיד ששים לשתף את אישה בכל נושא ועניין, ולא פעם זה אף מעניק תחושת 'מחנק'.
 
הפתרון על מנת לצמצם את הפער, הוא כמו שאמרנו קודם, לחזור אל בת הזוג עם כוחות, אהבה ומאור פנים. לחפש את הדרך לתת לבת הזוג את התחושה שהיא אכן חשובה (למשל לסייע בעזרה כלשהי בבית). ברמה המעשית, כדאי להחליט לעצמנו מראש מה אנחנו מספרים ומה לא. לא כל דבר שדיברת עם החברים שלך יכול להביא תועלת לזוגיות שלכם. תבדוק. תחשוב. ואחר כך תחליט מה כן לשתף ומה לא.
 
חברים משותפים
 
באופן כללי אני בעד חברה. כיף להזמין אורחים מדי פעם, נעים להיות בחברת בני אדם, ופעמים רבות זה מוסיף לאווירה בבית. עם זאת, לעיתים, דווקא במקרה של זוגות חברים משותפים, הקשר הקרוב עם זוג נוסף, עלול לעורר קנאה ותחרות.  
 
"ראיתי איך הבעל של עירית הסתכל עליה כל הזמן?" או "ראית איך סיגלית הגישה לבעלה כל דבר שהיה על השולחן?". לפעמים המפגש עם זוגות חברים עלול לעורר השוואות, וליצור מתח מיותר. במקרה זה, חשוב לבחון טוב האם, כמה, ובאיזה מינון להזמין חברים ולהיפגש עימם. לא תמיד זה טוב ומועיל.
 
סיפרה לי אישה שהיא עוברת תקופה מורכבת עם בעלה. כתוצאה מכך, בכל פעם שהם נפגשים עם חברים שנראה כי אצלם הכל הולך טוב, זה ממש מדכא אותה. נדמה לה שרק היא סובלת מזוגיות "גרועה", וכולם מאושרים. העצה הראשונה שלי הייתה- לנסות כרגע להימנע ממפגשים כאלו. אם אלו רק מחלישים אותה, אז בשביל מה? תמלאי קודם את עצמך. תבנו את הזוגיות מבפנים, ואחר כך תמשיכו לארח ולהתארח.
 
ובאופן כללי, כדאי לזכור שלא תמיד טוב לשתף את החברים שלנו על מה שמתרחש בזוגיות שלנו. לעיתים זה יכול לעורר קנאה, ולעיתים זה פשוט לא מתאים לשתף בדברים אישיים כל כך.
חברות בין זוגות היא דבר חיובי בעיקרו, אך כמו כל דבר חשוב לבדוק מינונים, איזונים ורצון.
 
בואו נהייה חברים בעצמנו!
לסיום כולנו וודאי מסכימים, כי בני זוג בעצמם יכולים להיות חברים מאוד טובים האחד של השני. ומי שזכה לכך, בוודאי מרגיש כי חברות טובה בתוך הקשר הזוגי היא מתנה נפלאה שמחזקת את הקרבה והאהבה.
 
איך בונים חברות בתוך הזוגיות?
על כך בעז"ה אשתדל להרחיב בקרוב.

מערכת האתר

השאירו תגובה